IT-SIKKERHED
Sådan undgår du at blive hacket
En struktureret tilgang til at styrke din IT-Sikkerhed med CIS20
IT-SIKKERHED
En struktureret tilgang til at styrke din IT-Sikkerhed med CIS20
CIS20 er et rammeværktøj, som gør det tydeligt for virksomheder, hvor de i praksis kan sætte ind for at opdatere deres IT-sikkerhed. CIS20 er udarbejdet af Center for Internet Security (CIS), og tilbage i 2008 udkom version 1.0. Seneste version er 7.2.
CIS20 bliver jævnligt opdateret med information om relevante trusler, men også de tilgange hackere typisk har til din infrastruktur.
CIS20 består, som navnet antyder, at 20 it-sikkerhedskontroller, der ville have stoppet virkelige cyberangreb. Kontrollerne består af anbefalinger fra et stærkt IT-sikkerhedscommunity, hvor anbefalinger ”crowdsources” på verdensplan. Ud over de 20 kontroller, findes der desuden masser af tilhørende sub-kontroller.
Det er desuden bevist at 80/20 reglen gælder for CIS20. Det betyder, at hvis du implementerer de første 4 controller, så vil du opleve en 80% øget sikkerhed i din organisation.
I og med CIS20 har en meget praktisk tilgang, så gør det også at din tilgang til at styrke din IT-sikkerhed bliver mere overskuelig, og nemmere at gå til.
Læs mere om CIS20 her: https://www.cisecurity.org/controls/cis-controls-list/
• Øge din IT-sikkerhed med en struktureret og målbar metode
• Supplere ISO27002 (der er meget organisatorisk) med et praktisk værktøj
• Udvælge små prioriter henimod et styrket cyberforsvar i din virksomhed
CIS20 består af 3 hovedelementer:
BASIC CIS controls er det første området man typisk tager fat i. Det handler om at få styr på den generelle tilgang til IT-sikkerhed, og få sikret de mest fundamentale elementer i sin infrastruktur. Herunder synlighed over hvilke hardware der er tilknyttet dit netværk, hvilken software der ligger på dine endpoints, og ligeledes at alt er up-to-date med de nyeste opdateringer. Gode, vigtige og fundamentale aspekter i at holde sine endpoints sikre.
Det er et aspekt mange virksomheder glemmer efterhånden som virksomheden vokser. Ofte vil der komme flere forskellige typer hardware og software, og så glemmer man ofte at tilsikre, at det gamle stadig er i en sikkerhedsmæssig forsvarlig stand. Et effektivt ”inventory” af hardware og software vil hjælpe med at håndtere denne del.
De fundamentale CIS controls er, hvor de mere tekniske aspekter af IT-sikkerhed kommer i spil. Det omhandler blandt andet antivirus-programmer, segmentering af netværk, DMARC implementering, styring af brugere samt adgange.
Foundational CIS controls indeholder også alle aspekterne omkring Backup: hvad bør backes up, hvordan samt processer for recovery af sin backup, når det skal tilbage i et live miljø. Der bliver ligeledes kigget på omgang med data, kritisk data og flow af data. Dette så man er sikker på, at de mest værdifulde elementer af sin virksomhed ikke kommer til at være frit tilgængelige.
Det sidste hovedelement af CIS kontrollerne, er nogle af de allervigtigste aspekter at have styr på – specielt hvis man skulle risikere at blive kompromitteret. De er etableret for at tilsikre, at alle i hele organisationen har en styrket forståelse og tilgang til IT-sikkerhed. Blandt andet ligger følgende elementer i dette område: Security Awareness Training, Incident Response and Management, der sikrer, at der er en struktureret overvågning og håndtering af sikkerheds breaches.
Det sidste aspekt i disse kontroller er ligeledes penetration testing, og redteam exercises, der sikrer at man får testet sine miljøer igennem, og dermed også får synlighed over, hvilke indgange hackerne kan have, hvis de skulle finde interesse i at kompromittere virksomheden.
Book en uforpligtende snak med en sikkerhedsrådgiver her: